Négytagú családommal Herceghalmon élünk, Budapesttől 26 kilométerre. Kapcsolatom a bulldog típusú kutyákkal 2012 januárjában kezdődött. Ekkor vettük meg az első Angol Bulldogunkat Sophyt. A bulldog fajta természetébe nagyon gyorsan beleszerettünk és hamarosan megvettük a második Angol Bulldogunkat Bulldozert. Nagyon sok csodálatos pillanatot éltünk át. Rengeteget tanultunk tőlük, sok mindent megéltünk velük. Sajnos azonban az egészségük meglehetősen gyenge volt. Bulldozer 5,5 évesen ment el tragikus hirtelenséggel egy rejtett szívbetegség következtében. A világ megállt számunkra. A hiánya óriási volt. Rengeteget gondolkodtunk, hogy hogyan tovább. Sok fajtát megvizsgáltunk, olvastunk, kutattunk. Az angol bulldoghoz hasonlót nem találtunk. Aztán egy kedves ismerős mutatta meg nekem először a Continental Bulldogot. 2018 áprilisában. Az információk, amelyeket megszereztünk nagyon bizakodóvá tett bennünket. Így 2018 júniusában Csehországból megvásároltuk az első Continental Bulldogunkat Hummert. Hummer volt az első Continental Bulldog Magyarországon. A várakozásainak teljes mértében felülmúlta. Hummer gyorsan beilleszkedett a családunkba. Sophynak ismét volt társa a játékban, a sétákban és a bulldogra jellemző szoros összebújásokban. Az örömünk nem tarthatott sokáig mert Sophy nagyon beteg lett élete hetedik évében. Ekkorra már számtalan műtéten esett át. A küzdelmet élete nyolcadik évében adta fel.

Hummerrel ekkor már kiállításokra jártunk és elkezdett érlelődni a tenyésztés gondolata. A középiskolában jómagam állattenyésztést tanultam, és elkezdtem az ismereteimet bővíteni. Részt vettem minden személyes és online oktatáson, amit csak fel lehetett kutatni pl. kinológiai kurzus, szaporodásbiológiai mini kurzus. A Continental Bulldog csodáját szerettem volna elhozni Magyarországra. A leggondosabb mérlegelést követően 2020 nyarán megérkezett hozzánk Maeve. Maeve hivatalosan a második Continental Bulldog volt az országban és az első szuka, akinek honosítva lett a törzskönyve. Maeve Csehországból a Crazy Eye Bulls Kennelből érkezett és kennelünk alapító szukája lett. A Crazy Eye Bulls kennelnek ez úton is köszönöm ezt a csodát és a támogatást. Mind szakmai, mind morális szempontból.

2020 Decemberében kértem a Svájci Continental Bulldog Clubba való felvételemet és ez az év a kennel alapítás éve is. Kennelünk a valaha volt legkedvesebb bulldogról kapta a nevét a mi Bulldózerünkről. Mert ő igen meghatározó személyiség volt és ő volt az aki, elindított minket ezen az úton.

2021 Novemberében megérkezett Eli, a második Continental Bulldog szukánk. Eli Svájcból a SmartBulldox Kennelből érkezett hozzánk. Köszönjük a bizalmat Yvonne és Thomas Tschanz-nak.

Tenyésztési elveink

A tenyésztési elveink mindenek előtt a bulldogjaink és utódaik egészségét tartják szem előtt. Az egészségügyi szűrésekre nagy hangsúlyt fektetünk. Continental bulldogjaink tenyészszemlét tesznek a hazai bírói testület előtt és a svájci tenyésztési bizottság előtt is. Ennek megfelelően minden Conti rendelkezik, könyök és csípő dysplasia szűréssel, patella szűréssel, és Cystinuria, CMR1, DVL2  valamint Locus-B szűréssel.

Az előbbieket a Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesület, utóbbit a Német Labogen labor végezte el.

A második fontos szempontunk a tenyésztés során a Continental Bulldog típusának, fajta sztenderdjének való minél precízebb megfelelés. Őrizzük és ápoljuk a fajta külső és belső értékeit.