You are currently viewing Karakter teszt és Tenyésztési engedély

Karakter teszt és Tenyésztési engedély

Karakter teszt és tenyésztési engedély

2022 október közepén egy újabb hosszú kirándulásra indultunk. Immár harmadik alkalommal vizsgázott kutyánk a Svájci Continental Bulldog Club tenyésztési engedélyezésén. Nagyon izgultunk, egy karakter teszt meglehetősen összetett. És egyéként is izgulunk, ha vizsgázunk.

Ezúttal elkísért minket egy nagyon kedves barát Edina és Shelby aki nem mellesleg Maeve féltestvére. Edina végig izgulta velünk ezt a hétvégét.

Már a vizsga előtt rengeteg tennivaló volt. A Klub szabályzatának megfelelően az egészségügyi szűrések eredményeit már jóval korábban elküldtük. A Dysplasia szűrést a Zürichi Egyetem végezte, a genetikai markereket a Labogen Labor Németországban.

Miután előzetesen elküldtük az egészségügyi szűréseket és a törzskönyvet elektronikusan, a Klub azt ellenőrizte, átnézte. Ezt követően kaptunk engedélyt a tenyésztési engedélyen való részvételre.

Az első megmérettetés a karakter teszt. Itt a kutya viselkedése kerül teljes részletességgel kiértékelésre. Több szituációt, feladatot kell megoldani a kutyával, aki végig póráz nélkül szabadon követi gazdit. amennyiben a karakter tesztet sikeresen teljesítette a páros, utána mehet a teljeskörű, mindenre kiterjedő küllembírálatra. Itt mindent megmérnek, testarányokat számolnak és minden feljegyzésre kerül.

Nagyon nagy öröm a számunkra, hogy Eli könnyen teljesítette a karakter teszt minden elemét. Valójában nagyon jól érezte magát közben. Végig nyitott és magabiztos volt, és főleg boldog és kíváncsi. Az utána következő küllembírálaton is végig türelmes és nyugodt volt.

Összességében nagyon szépen teljesítette a napot Eli, mindenhol szuperül megállta a helyét.

Az eredmény:

Smartbulldox Elvira

HD B

ED 0

OCD Clear

Sponliosys grade 0

Cystinuria N/N

DVL2 N/N

CMR1 N/N

B- Lokus B/B

Teljes fogazat

Előre harapás 8mm

Magasság 43.5 cm

Súly 25 Kg

Eli megkapta a Svájci Continental Bulldog Klub tenyésztési engedélyét 2022. október 15.-én

A vizsga után eltöltöttünk egy délutánt az A alom 2 ifjoncával, ezúton is köszönöm a Gazdiknak, hogy kihozták Pablot (Astano) és Smudot (Agno) az engedélyezés helyszínére. Kirándultunk egy kicsit, sokat beszélgettünk és szívünk tele volt szeretettel. Nagyon jó volt látni, hogy a 2 testvér gyönyörűen fejlődik és tökéletesen beilleszkedett az új családjába.

A hazaúton megálltunk Ausztriában és meglátogattuk Pandát (Ardon). Így a 6 testvérből hármat volt alkalmunk meglátogatni. Reméljük, hogy legközelebb is találkozunk.